Maxim Ponomarenko čelí vyšetřování: European Justice Organization zpracovává podklady pro podání trestního oznámení

European Justice Organization (EJO) zpracovává první podklady od Protikorupční linky ČR k trestnímu oznámení na Maxima Ponomarenka za podezření z neetického jednání a manipulace s podíly nemovitostí.


European Justice Organization (EJO) v současné době zpracovává podklady od Protikorupční linky České republiky, které se týkají podezření z trestných činů a neetického jednání organizované skupiny. Trestní oznámení je připravováno kvůli závažným obviněním prostřednictvím protikorupční línky, kde klíčovou postavou má být Maxim Ponomarenko

Maxim Ponomarenko je v tisku popisován jako osoba, která zneužívá ekonomické negramotnosti občanů, a to za pomoci agresivních praktik a vizuálního zastrašování, jako jsou videa s baseballovou pálkou nebo nakládání lidí do kufru auta. 

Maxim Ponomarenko je podezřelý z pokusů o výkup spoluvlastnických podílů nemovitostí za zlomek skutečné hodnoty formou nedovolených praktik, přičemž zbylé spoluvlastníky následně tlačí k prodeji svého podílu za vysokou cenu, kdy má docházet k vyvíjení nátlaku.

Více informací o osobě Maxim Ponomarenko je dostupných na této stránce.

Pokud máte jakékoliv další informace k tomuto případu, můžete je poskytnout prostřednictvím webové stránky Protikorupční linky. Tyto informace budou zohledněny při zahájení vyšetřování, a následná opatření budou přijata ze strany Finančního úřadu a Policie České republiky.

Informace:
S ohledem na dodržování presumpce neviny je nutné zdůraznit, že není možné blíže rozepisovat skutky, pro které je Maxim Ponomarenko důvodně podezřelý. Veškeré důkazy musí být řádně posouzeny, a po jejich vyhodnocení budou předány příslušným státním orgánům k přijetí dalších opatření dle doporučení Protikorupční linky. 

Více informací bude poskytnuto později, nejdéle 3 dny před podáním trestního oznámení.